OVER MIJ

Ik ben Ellen Honings (1979) en heb jarenlange ervaring als dramatherapeut in de GGZ en als begeleider en adviseur voor kinderen, volwassenen en gezinnen met diverse problematiek.
Als therapeut werk ik met elementen vanuit mijn creatief therapeutische praktijk en mijn opleiding tot gestalttherapeut

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-576x1024.png

Ik werk vanuit mijn kracht, kwetsbaarheid en sensitiviteit. En zie therapie als een ontmoeting van mens tot mens.

Waarom gestalt

Ik vind het belangrijk om verder te kijken dan de diagnose, om inzicht te krijgen in wat er werkelijk speelt. Wat gaat er schuil achter de symptomen?

Mijn ervaring in de reguliere GGZ is dat dit niet altijd gebeurt. Symptomen worden behandeld, maar onderliggende oorzaken worden niet aangeraakt. Ook zie ik dat diagnostisering soms schade toebrengt aan het zelfbeeld, door de stigmatiserende werking die er vanuit gaat. Vergroten van eigenwaarde en gevoelens van hoop zijn juist belangrijke elementen in de therapie.

Als hulpverlener heb ik gezocht naar een passende therapievorm, die er vanuit gaat dat dingen in beweging zijn en kunnen veranderen. En dat de diagnose een proces is, in plaats van een label.

Dit alles vond ik in de gestalttherapie, waarbij herstel van vrijheid en creativiteit de uitgangspunten zijn en het creëren van draagkracht voor ‘het lijden’ dat ook onlosmakelijk verbonden is met het leven.

Ook een belangrijk aspect van de gestalttherapie is de respectvolle gelijkwaardigheid tussen cliënt en therapeut.

Met groot genoegen voer ik nu mijn eigen praktijk .

Theater

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cropped-Weeshuis_logo_RGB.png

Naast therapeut ben ik theaterregisseur.
Mijn ruime ervaring in de GGZ als (drama)therapeut heeft mij gevormd tot de regisseur die ik ben en de thema’s die ik belangrijk vind om door middel van theater te laten zien. In mijn theaterproducties streef ik er naar een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van verborgen en precaire thema’s, waarin mijn GGZ-achtergrond altijd een rol speelt.
Zo ontwikkelde ik bijvoorbeeld een productie om een suïcidewens onder jongeren bespreekbaar te maken.
www.weeshuistheater.com

Ik ben moeder van twee kinderen.

Ik hanteer voor mijn praktijk de daarbij behorende kwaliteitseisen m.b.t. bijscholing, intervisie en supervisie.